Вирощування м'ясо-яєчних курей Майстер Грей
Інкубаційна станція Дніпропетровського району «Вишнева долина» реалізує добових курчат породи Майстер Грей. Кури Майстер Грей володіють чудовими показниками для м'ясо-яєчного напрямку. Вони мають значну вагу і високу несучость - близько 300 яєць на рік.
Опис породи курей Майстер Грей
Кури Майстер Грей мають такий опис:
- Статура велика;
- Ноги масивні, середньої довжини, плесна жовтого кольору;
- Оперення рябоє, біло-сіре з чорним;
- На шиї, косиця і крилах малюнок більш чіткий, переважає темний колір;
- Гребінь і вушні мочки невеликі, яскраво-червоні.
Переваги і недоліки породи Майстер Грей
- кури витривалі, мають сильний імунітет;
- не чутливі до перепадів температури. Навіть в холодну пору року продуктивність практично не падає;
- не вибагливі у догляді та їжі. Всі «рекордні» показники видають на самих звичайних кормах;
- ошатний зовнішній вигляд і спокійний характер.
Недолік один - в домашніх умовах неможливо отримати потомство від кросу Майстер Грей.
Характеристика продуктивності Майстер Грей
Переваг у цього кросу чимало.
Курчата швидко набирають вагу - до другого місяця вони важать вже більше 2-х кілограм. Доросла самка досягає 4 кг, а самець - більше 6 кг.
М'ясо не жирне, з відмінними смаковими якостями. При клітинному змісті показник ваги більше.
При таких темпах набору ваги зберігається висока несучість - близько 300 яєць на рік. Вага яйця перевищує 65 г, шкаралупа світло-коричнева. Вік першої кладки - чотири з половиною місяці.