Вирощування качок Мулард королівський
Інкубаційна станція Дніпропетровського району «Вишнева долина» реалізує добових каченят породи Мулард королівський. Мулард - це гібрид м'ясного напряму, отриманий внаслідок схрещування селезнів мускусної качки (індокачки) і качок пекінської породи. Мулардов не можна зустріти в дикій природі вони самостійно не розмножуються і вирощуються лише в домашніх умовах з ініціативи людини.
Опис породи Мулард
Муларди - це великі птахи білого забарвлення з чорною плямою на голові, саме завдяки цій рисі гібрид легко відрізнити від інших качок.
Дорослі особини за розмірами перевершують своїх батьків (пекінську і мускусну качку).
Тулуб щільний, збите, добре складений, подовженої форми з щільно прилеглими крилами.
Голова середніх розмірів, дзьоб світлий, витягнутий, темні очі, подовжена шия. Короткі ноги жовтого кольору, хвіст невеликий.
Гібриди цінуються за прекрасне, нежирне (відсоток жиру складає всього 3%) м'ясо, як і у індокачки, без специфічного запаху, і жирну велику печінку, що використовується для приготування вишуканої м'ясної страви фуа-гра. У порівнянні з пекінськими качками, Муларди спокійні, не такі гучні, охайні.
Характеристика породи Мулард
Вага мулардов - 4-7 кг. Різниці в масі між селезня і качками всього 500 г. За 3 місяці птах набирає 4 кг. При тривалому вирощуванні маса досягає 7 кг, практично як вага гусака. Маса печінки мулардов 500-550 г. Споживання корму на добу 340 г
Переваги і недоліки породи Мулард
Переваги
Охайність. Гібрид відрізняється своєю охайністю і доглянутим зовнішнім виглядом, завдяки цій властивості їх пух широко використовується в промисловості.
Спокійну вдачу. На відміну від пекінських качок Муларди не галасливі, спокійно себе ведуть і не докучають постійним шумом.
Скоростиглість. Муларди дуже швидко набирають вагу при стандартному годуванні, як і у інших качок, і вже в 3-4 місяці надходять на забій.
Високі м'ясні характеристики. Для м'ясної відгодівлі в основному використовуються самки. М'ясо мулардов практично нежирне, тому що в процесі росту птах накопичує тільки м'язову масу. М'ясо не має специфічного запаху, м'яке і смачне.
Фуа Гра. Саме печінку мулардов використовують для приготування вишуканої страви фуа-гра. Для отримання на фуа-гра використовують тільки качурів, за період відгодівлі печінку досягає 500-550 г
Невибагливість. Муларди не вимагають особливого догляду, їх утримання обходиться набагато дешевше, ніж звичайних качок. Гібриди добре пристосовуються до холодного і жаркого клімат
Недоліки
Не можна отримати потомство. Оскільки Муларди гібриди, від них не можна отримати молодняк, тому для виведення необхідно кожен раз схрещувати мускусну і пекінську качку.
Погано переносять вогкість. Це некритичний недолік, але все ж мулардов краще містити в сухих приміщеннях та вольєрах, для попередження різних захворювань.
Содержание и уход
Разводить мулардов в домашних условиях намного проще, нежели обычную утку. Можно купить яйца и заложить в инкубатор или сразу приобрести утят. За сезон легко вырастает полноценная утка, которую осенью уже можно резать. Мяса много и оно практически нежирное, резать лучше в 4 месяца, больше держать нет смысла, да и утка будет жесткой. Корма мулард потребляет не больше пекинской утки, а растет гораздо быстрее и тушка крупнее. Не нужно строить капитальных сараев на зиму: весной купил утят, а осенью зарезал и никаких хлопот. Большим плюсом является одинаковый вес уток и селезней, не то что в других породах самец большой, а в самке видеть нечего. Мулард идеально подходит для домашнего выращивания: быстро, недорого и вкусно.